We gebruiken cookies om content aan te bieden, om functies voor sociale media te bieden en om ons webstekverkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze webstek met onze partners voor social media en analyses.

  • Wijs Team!

  • Wijs Team!

Wijs Team

Initiatiefnemers van teamwijzer zijn Lieve Storms en Johan De Pue.

Stacks Image 3193908

Johan de Pue

Johan is een gediplomeerd gids en een echte kenner van de stad Gent. Hij leidt de deelnemers langs verborgen pittoreske hoekjes van de stad en leert hen kijken naar de dingen die zelfs echte Gentenaars nog nooit ontdekt hebben. Dankzij zijn jarenlange ervaring in diverse managementfuncties bij Arcelor Mittal geeft hij deskundig advies over teambuilding.

Stacks Image 3193927

Lieve Storms

Lieve is van opleiding kunsthistorica en heeft haar sporen verdiend in sales en marketing communicatie. Zij zorgt voor een perfecte organisatie en omkadering op maat. Uw teambuilding of groepsuitje wordt er één om nooit te vergeten.

Op teambuilding in Gent : het verhaal van twee gepassioneerde Gentenaars

Of hoe het allemaal begon. Hoe een zoektocht met veel passie samengesteld, en liefde voor de immer verrassende stad Gent het zaadje was voor de oprichting van Teamwijzer. Een uitzonderlijk verhaal ligt aan de basis van deze originele bedrijfsuitstap.

Johan De Pue is net als Lieve Storms geboren en getogen in Gent. Hoe ze met elkaar in contact zijn gekomen is niet zo moeilijk. Hun moeders waren zussen. Het zit dus in de familie. Maar we gaan er geen familiekwestie van maken. We willen onze passie met jullie delen.

Passie voor Gent en zoektochten - Johan vertelt

De liefde voor de stad heb ik al van jongs af aan, toen ik op weg naar school dagelijks gefascineerd langs het Gravensteen en de Jan Breydelstraat passeerde. Het thema van mijn eerste spreekbeurten op school was dan ook het toeristische Gent, toen reeds zeer populair.

Dertig jaar geleden heb ik met succes de gidsenopleiding gevolgd. Tijdens mijn job op de aankoopdienst van Arcelor Mittal Gent organiseerde ik voor de leveranciers ludieke zoektochten in Gent.
Eerste keer 100 deelnemers, tweede keer 200 en derde keer 280! Van succes gesproken. Vooral het inhoudelijk sterk programma met aandacht voor de rijke geschiedenis van de stad viel in de smaak. Ook de spitsvondige vragen die wel wat denkwerk en zin voor observatie en samenwerking vroegen, zorgden voor de nodige uitdaging.
Al gauw viel het op dat het team dat het beste kon samenwerken ook de beste prestaties leverde. Zo groeide het idee om dit als een teambuilding programma voor de diverse afdelingen van Arcelor Mittal uit te werken.
In mijn vrije tijd organiseerde ik het stadsspel voor familie en vrienden. Zo nam mijn nichtje Lieve aan de voor velen memorabele zoektochten deel, niet alleen in de kuip van Gent, maar ook in andere wijken van de stad, zoals het Miljoenenkwartier en de wijk rond de Sint-Pietersabdij.

Vandaag ben ik met pensioen en volg ik opnieuw de intussen sterk vernieuwde opleiding voor stadsgids te Gent. Aan kennis over de stad dus geen gebrek!

Passie voor Gent en Vlaamse kunst - Lieve vertelt

Ik kreeg met de paplepel kennis over Vlaanderen en in het bijzonder over Gent ingelepeld. Samen met mijn vader ging ik naar vele tentoonstellingen en andere culturele activiteiten. Mijn interesse was gewekt en zo studeerde ik Kunstgeschiedenis en Oudheidkunde aan de Universiteit Gent. De uitzonderlijke kunde en het internationale karakter van de Vlaamse meesters fascineerde me. Tijdens mijn Master specialiseerde ik me dan ook in de Vlaamse Primitieven, Rubens en tijdgenoten.
Na mijn studies liep ik in 1988 een jaar stage bij de dienst Monumentenzorg Gent en werkte mee aan Architectuur als Buur, een opvolger van Jan Hoet’s Chambres d’Amis, maar dan voor hedendaagse architectuur. Volgens een artikel in Tijd.be “wellicht de eerste grootschalige culturele manifestatie in ons land die zo nadrukkelijk aandacht vraagt voor de wooncultuur.” Dit initiatief in samenwerking met de Oost-vlaamse verenigingen van architecten gaf een panoramisch beeld van wat er tussen 1968 en 1988 in Gent en omstreken aan ‘betere' architectuur werd verwezenlijkt.
Dit is ook wat Gent zo aantrekkelijk maakt : als stad met een rijk verleden, is er ook ruimte voor hedendaagse architectuur.

Na deze boeiende eerste werkervaring, heb ik een tijdje als toeristische gids mijn passie voor Gent gedeeld en ben ik zo in contact gekomen met Alfons Dierick die zich gespecialiseerd had in het fotograferen van schilderijen van de beroemde Vlaamse Primitieven op ware grootte. (Bron : https://www.etwie.be/database/actor/imaginair-museum-dierick-ugent) In de Lakenhalle had hij een tijdelijke tentoonstelling van zijn foto’s van het oeuvre van Jan van Eyck ingericht. Op ware grootte én haarscherp gefotografeerd, heb ik toen al menig bezoeker begeleid in het ontdekken en bewonderen van de ‘Optical revolution’ van Jan van Eyck.

In datzelfde jaar vroeg architect Jo Lefebure me om samen met hem tijdens de Gentse Feesten rondleidingen te geven met als thema ‘Het beeld van de mens in de architectuur’. Zelfs voor een Gentse was het interessant eens omhoog te kijken en de vele sculpturale versieringen te ontdekken op gevels, waar je dagdagelijks aan voorbij gaat.

Onze eerste samenwerking

Ik verzeilde al snel in het bedrijfsleven, waar ik een loopbaan uitbouwde in hoofdzakelijk marketing communicatie. Zo kwam het dat ik verantwoordelijk was voor de organisatie van de jaarlijkse meetcentive van Trimble Transport & Logistics en ik Johan vroeg om samen de zoektocht te organiseren. Collega’s reisden van Nederland, Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Portugal naar Gent om onze Belgische collega’s te vervoegen. We logeerden in Novotel Gent. Als start- en eindpunt hadden we de authentieke locatie van het Augustijnerklooster gekozen, een oase van rust op 5 minuten loopafstand van het bruisende stadscentrum. De dag begon met de gebruikelijke presentaties van het management, gevolgd door een lichte lunch in de binnentuin van het klooster. De zon was van de partij, de dag kon niet meer stuk. Na een korte maar duidelijke briefing, werden de teams gevormd en de ‘schrijvers’ en ‘meelupers’ aangeduid.

Gewapend met een rist opdrachten, foto’s, en interessante weetjes, trokken we de stad in. Langs de pittoreske Lievekaai, het gezellige Patershol in, via het indrukwekkende Gravensteen naar de oude haven met statige gildenhuizen langs de Koren- en Graslei. Halfweg het parcours van ongeveer 6 km kregen we in een mooie locatie aan het Sint-Baafsplein een verfrissing. Johan en co. namen het eerste deel van de antwoorden in ontvangst en startten gelijk aan de verbetering. Onder de deelnemers werd er druk gespeculeerd over de juiste antwoorden. We werden al snel aangemaand om opnieuw te vertrekken om de rest van het parcours langs o.a. de Sint-Baafskathedraal, Lakenhalle, Belfort, Middeleeuwse patriciërswoningen en nog veel meer schoons af te werken.

Het aperitief stond al klaar toen we moe maar voldaan terug bij het Augustijnerklooster kwamen. Voor de meeste collega’s was het de eerste keer dat ze Gent bezochten. Ze waren helemaal gecharmeerd door wat ze gezien en ontdekt hadden. Het was meteen de aanzet voor velen om op citytrip te komen en nog meer van de stad en al dat moois én lekkers te proeven.
Na het aperitief kwamen we samen voor de debriefing : een sfeervolle fotoreportage van de dag met hier en daar toch wel hilarische foto’s van de heksentoeren die sommigen hadden uitgehaald om het antwoord te vinden, het overlopen van de correcte antwoorden en het uitreiken van de prijzen.
De winnaars mochten een exemplaar van het vers van de pers ‘The 500 Hidden Secrets of Ghent’ van Derek Blyth in ontvangst nemen. We sloten de dag af met een heerlijk tapasbuffet geserveerd aan één lange eettafel in de historische kloostergangen.

Wijs stadsspel op maat

En zo groeide bij beiden het idee om onze passie voor Gent met u te delen en Teamwijzer op te richten. Noem het een zoektocht, stadsspel, incentive, teambuilding, city game of bedrijfsuitje, het maakt niet uit. We gaan graag met u rond de tafel zitten om ons concept op maat van uw bedrijf en wensen uit te werken. Zo bent u verzekerd van een onvergetelijke dag voor uw medewerkers en een boost voor de teamspirit. Vree wijs. In Gent natuurlijk!

Contacteer ons

Laat ons weten wat uw verwachtingen zijn.

We denken graag met u mee en maken een voorstel op maat.


© 2019 TeamWijzer